Aftenbladet melder i dag om at Classic Rock Festival i Sandnes er slått konkurs.

Festivalen skulle etter planen gjennomføres 20 – 23 mai 09 i Sandnes.

Classic Rock Festival har tidligere slitt økonomisk og årets festival skulle være en skikkelig dugnsjobb for å “stable” festivalen på beina igjen økonomisk. En rekke store og spennende band og artister var allerede booket på programmet som eks. headlineren og det legendariske Whitesnakes, Meat Loaf, Gary Moore, Suzi Quatro, CC Cowboys, Turboneger, Toxic, Kamelot m.fl.

Toxic, et spennende up-coming band som vi desverre ikke får oppleve på Classic Rock Festival, men som vi håper blir booket til andre norske musikkfestivaler. Les mer om Toxic: Trykk her>>

I tillegg har festivalen jobbet med en stor headliner som skulle presenteres om kort tid. Iflg. Aftenbladet var det nettopp dette som bidro til at festivalen ble slått konkurs. Når garantier skulle stilles i forbindelse med bookingen fra en samarbeidspartner av festivalen som skulle være økonomisk garantist, viser seg ikke å eksisterte i virkeligheten, forsvant dermed all tiltro fra markedet. Styret i Balsah Entertainment LTD, som er juridisk eiere av Classic Rock Festival, besluttet derfor å begjære oppbud av selskapet.

Dermed føyer nok en norsk musikkfestival seg inn i rekken av økonomiske ruin.

Rockman skrev allerede i juni 2008 om det store antall musikkfestivaler i Norge og at det store antall festivalarrangementer umulig kan være levedyktig i lille Norge. Les mer: trykk her>>

Classic Rock Festival blir dermed desverre nok et eksempel på at en musikkfestival består mer av enn å booke store headlinere. Det er en rekke ting som må være på plass for å få en musikkfestival til å bli levedyktig. Drivkraft fra et stort team av medarbeidere som er genuint opptatt av musikk, dugnadsarbeid fra hundrevis av frivillige, teften til å sette opp et festivalprogram som treffer den målgruppen man ønsker å nå ut til, gode kontakter i musikkmiljøet både i inn og utland, evnen til å skape stemning og legge alt tilrette for at festivalpublikummet trives, og basis for i det hele tatt å kunne overleve, en bunnsolid økonomisk plattform og en ledelse som kan håndtere beinhard økonomisk styring.

Sistnevnte er nok dessverre den største årsaken til at de fleste må kaste inn håndklet.

I dag har vi fortsatt et enormt antall musikkfestivaler i Norge.

Hvor mange tror du? Sjekk ut komplett oversikt: Trykk her>>

Det neste spørsmål blir nok dessverre slik:

Hvem blir den neste festivalen som ikke klarer å fortsette av økonomiske grunner?

 

————————————————————————-

STEM FREM DEN FESTIVALEN DU TROR BLIR DEN BESTE I 2009!

For å gi DIN stemme: Trykk her>>

————————————————————————-

SKRIV DINE KOMMENTARER OM NORSKE MUSIKKFESTIVALER I KOMMENTARFELTET NEDENFOR!

 

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende