DAVY JONES`LOCKER

David Jones (vokal), Stian Herdal (gitar), Morten Øya (bass), Tor Andrè Fidjestad (trommer)

Davy Jones`s Lockner er et meget spennende upcoming norsk rockeband som allerede har gjort seg bemerket gjennom spillejobber både i Norge og utlandet. Bandet spiller energisk drivende god egenprodusert musikk innenfor rockesjangeren som absolutt har sine særegenheter og kan betegnes som energisk og melodiøs rock.

Bandet er aktuelle med deres debutalbum:

“Schizophrenia, The Dance Machine”

Et gjennomarbeidet og sterkt album med spennende “Ozzysound” fra vokalisten David Jones som skaper nysgjerrighet og løfter sounden opp på et høyt internasjonalt nivå.

Sjekk ut åpningslåta “Return To Zero” på deres MySpace side og bedøm selv: Trykk her>>

Les mer om albumet: Trykk her>>

Når Rockman bemerket “Ozzysound” og spør vokalist Davy Jones om han har hentet inspirasjon fra Ozzy Osbourn ex. Black Sabbath, så svarer han bl.a.:

Det må jeg vel ta som et kompliment. Selv har jeg ikke hørt noe særlig på Ozzy eller Black Sabbath annet enn det som man hører på radio en gang i mellom. Så inspirasjonen kan vel ikke sies å komme fra Ozzy. Men det kan kanskje stemme at stemmene minner om hverandre”.

“Derimot kan jeg fremheve vokalist og bassist, Doug Pinnick i det legendarsike bandet King`s X som min absolutte favorittvokalist som har gitt meg stor inspirasjon. Han har en rå og rocka stemme, samtidig som som den har noe soulaktig og magisk over seg. Hvis du hører på albumet “Dogman” fra 1991, så forstår du hva jeg mener. Videre kan jeg nevne Kian i Blindside som en stor inspirasjonskilde,  Jason Martin fra “Starflyer 59″ som har en av de kuleste stemmene jeg vet om, Lenny Kravirz, Chris Cornell på “Euphoria Morning og Dan Weyandt fra “ZAO”.

Oppstarten til bandet startet da trommis Tor Andrè Fidjestad og vokalist David Jones var medlem i et metalcore band som fikk en brå slutt i 2004. Disse ønsket å videreutvikle sin musikk gjennom å starte et nytt band og da innenfor enn mer rocka og mindre metall basert musikksjanger.

 Vinteren 2004 fikk de med seg Vidar Godtfredsen og Ole Andrè Bjørnestøl på gitarer. Året etter slutter sistnevnte og Stian Herdal på gitar samt Morten Øya på bass kommer inn som nye medlemmer.

Vokalist David Jones, som forøvrig også hadde fungert som bassgitarist, kunne dermed sette bassgitaren til side og rendyrke sin rolle som bandets lead vokalist.

I 2005 spilte bandet inn sin første utgivelse “Healthy People Prepare To Die” som fikk god mottakelse der bandet fikk promotert sin musikk. Beinhard jobbing og en stor mengde spillejobber som de gjennomførte over alt der dette var mulig gav resultater. Bandet fikk bl.a. opptre samme året på Club:Quart og Fjellparkfestivalen. Høsten 2005 vant de også spillejobb på Bylarm, den såkalte Djuice-prisen/Folkets favoritt, der premien var spillejobber på Bylarm i Tromsø 2006.

Spillejobbene på Bylarm var utvilsomt et viktig springbrett videre for bandet og de ble positivt lagt merke til av flere innenfor musikkbransjen.

Gjennom flere spennende spillejobber i 2006 fikk bandet ytterligere positiv oppmerksomhet, blant annet ved opptreden på Audunfestivalen, Petresession i Kristiansand og nok det største å mest spennende, en mini-turnè til Los Angeles i USA.  Her klarte de bl.a. å få spilleoppdrag på den legendariske klubben, The Viper Room som forøvrig er Johnny Depps favorittklubb, lokalisert på den berømte Sunset Strip i California.

The Viper Room er kjent for å være et av de hotteste In-steder i LA, blant annet for unge kjente Hollywood skuespillere som Jennifer Aniston, Sean Penn osv. Klubben hvor forøvrig også der den norske artisten Ida Maria spilte på januar i år.

“Ganske sært å se hvor lite spesielt det stedet egentlig var. En bitteliten scene med en gardin som ble trukket for under lydsjekk. Lydsjekken besto vel egentlig av å bare få sjekka at det var lyd i ting og hvor vi fikk maks 5 minutter.til rådighet Litt annerledes enn det man er vant til her hjemme i Norge.

Vi spilte også en konsert på klubben The Joint , som er klubben til  gjenværende live-medlem i Guns N Roses, Dizzy Reid. I 2007 spilte vi på Øyafestivalen under klubb-Øya programmet. Samme år spilte vi under South By South West i Austin, Texas hvor vi også traff co-produsenten til vårt debutalbum, Mike BIG RAW Jensen som spiller i  hardcore/screamo bandet Showbread som vi allerede hadde god kjennskap til. Vi skulle egentlig bare se konserten, men endte opp med å fly mannen over til Norge og Kristiansand på slutten av året.

Albumet ble innspilt i Sanden Studio i Kristiansand hvor det var god plass og dyktige folk.  Så langt i år har tiden gått med til en haug med spillejobber over hele landet, fra Driv i Tromsø til Kroa i Bø.

Det er kult å se oppslutningen på steder vi aldri har vært, at folk møter opp, og liker det. Resten av 2009 kommer til å  gå med til å spille så mye som mulig og skrive låter til vårt neste album.

Når Rockman spør om bandet er booket til noen av årets festivaler, så er svaret at det jobbes med mye spennende spillejobber, men at det ikke er noe som man forleøpig kan gå ut med. Så da får vi vente med spenning på videre artisbooking ved de ulike festivalene og håpe å tro at festivalene kjenner sin besøkelsestid å får booket dette meget spennende og upcoming norske rockebandet.

Davy Jones`Lockner er nettopp et godt eksempel på at norsk rock lever i beste velgående, noe som varmer et “gammelt” rockehjerte.

Hold deg oppdatert og følge med på Rockman`s MUSIKKFESTIVALGUIDEN `09: Trykk her>>

 

Lytt på låter fra Davy Jones`Lockner debutalbum på MySpace: Trykk her>>

 

 

Skriv DIN kommentar og/eller en hilsen til bandet i kommentarfeltet nedenfor!

Gi DIN til support til bandet! Trykk på stjerner nedenfor!

 

  

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende