Norges store rockesønn, Åge Aleksandersen, født 21 mars  1949 er nå hele 60 år ung!

Åge som er født i Namsos er utvilsomt den person som vi alle forbinder med artisten som skapte “Trønderrocken” og som trygt derfor også kan kalles “Trønderrockens far”.

Han startet sin musikerkarriere allerede i 1966 og har preget norsk musikk gjennom over 40 år. Da snakker vi også om en historisk viktig musiker, låtskriver og artist som ikke bare har gledet flere generasjoner, men også inspirert en rekke norske artister og norsk rock i særdeleshet.

For oss som har “levd en rockestund” sitter nok tiden fra progrock bandet Prudence som det absolutt store gjennombruddet der vi for alvor ble kjent med Åge og de øvrige bandmedlemmer Terje Tysland, Kjell Ove Riseth, Johan Tangen, Kaare Skevik og Per Erik Wallum som rocket det norske folk på 70-tallet.

Deres opptreden under den legendariske Ragnarock festivalen i 1973 står som et kjært rockeminne. Ragnarock festivalen blir forøvrig utgitt både på DVD og CD restaurert og digitalisert med et lydbilde i 5.1 surround gjennom Universal Music Norge 20 april i år. Dermed kan hele det norske folk gjenoppleve Åge & Prudence samt en rekke viktige norske artister gjennom dette historiske øyeblikk i norsk rock og festivalhistorie.

11/12 1975 holdt Prudence sin avskjedskonsert i Trondheim der de også utgir et eget livealbum:

På albumet finnes rockeperler som låta “Æ E Trønder Æ” og avskjedslåta “Takk Te Dokk” som også ble utgitt som eget album der de mottok Spellemannsprisen i 1975. Hele det norske folk ble dermed for alvor oppmerksom på bandet, men dessverre for sent. Deres opptreden på Spellemannsprisutdelingen ble dermed deres siste, og Prudence kan dermed trygt si å ha gitt seg mens bandet var på topp.

Åge`s videre karriere gikk dermed i en mer rolig retning der han dannet bandet Sambandet og også viser et mer politisk engasjement gjennom musikken. Noe som kommer klart til uttrykk gjennom det senere samarbeidet med nå dessverre avdøde Bjørn Afzelius, som også ble en nær venn av Åge.

Det brede publikum kjenner nok Åge Aleksandersen mest for hans følsomme låt “Lys og Varme”, som vil forbli en udødelig låt i norsk musikkhistorie.

Plateselskapet EMI Norge hyller nå Åge Aleksandersen med en egen 2 box set utgivelse:

Åge 1 & Åge 2

Utgivelsen er nettopp sluppet og inneholder 12 cd plater i hver boks, totalt 24 album.

STEM FREM BESTE ALBUM FRA ÅGE ALEKSANDERSEN (inkl. Prudence) Trykk her>>

 

Lytt også til utvalgte låter på Åge Aleksandersens MySpace: Trykk her>>

  

Gi DIN hylleste og gratulasjoner til Åge Aleksandersen!

Skriv dine kommentarer nedenfor!

(Gi DIN support til ÅGE ved å trykke på stjerner 1 – 5)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende