(foto: Ida Maria`s MySpace side )

Vår norske crazy upcoming punkrock artist Ida Maria entrer scenen om få dager på en av USA`s største musikkfestivaler, Coachella (Coachella Valley Music & Arts Festival) i Indio, California USA som gjennomføres over 3 dager. (fredag 17 april – søndag 19 april)

Også norske Turboneger er booket til festivalen der både disse og Ida Maria spiller lørdag 18 april, samme dag som festivalen toppes av store artistnavn som bl.a. The Killers og M.I.A. Sistnevnte er forøvrig også en av Ida Marias store inspirasjonskilder.

Både for norsk musikk og ikke minst artistene selv er dette en meget stor markedsføringsmulighet.

Dermed vil det bli spennende å følge hvordan det amerikanske publikum vil ta imot Ida Maria og selvsagt også Turboneger. Sistnevnte har som sikkert de fleste kjenner til, lang fartstid bak seg bl.a. i USA, men en opptreden på en slik stor festival vil utvilsomt gi begge artister en enorm mulighet til å nå ut til et bredt amerikansk publikum.

Ida Maria har allerede startet sin promotering overfor det amerikanske publikum der hun bl.a. i januar i år opptrådde på den legendariske klubben, The Viper Room på Sunset Strip i California.

 Ida Maria slo igjennom her hjemme med låta “I Like You So Much Better When You`re Naked” som også har oppnådd respektabel plassering på singel hitlisten i England.

Hennes debutalbum:

“FORTRESS AROUND MY HEART”

Albumet er utgitt på plateselskapet Universal Music for det norske markedet i mai 2008, for det engelske marked februar 2009 og for det amerikanske marked i mars 2009.

Hennes nye singel “Oh My God”, som også finnes på albumet er en sterk låt som minner mye om hennes låt “I Like You So Much Better When You`re Naked” men står allikevel stødig som en selvstendig låt og bygger bare oppunder hennes egenart. Låta bør ha et stort potensiale til å klatre høyt på singel listen både i England og forhåpentligvis i USA dersom hun lykkes med god promotering.

(trykk på låt tittel over for direktelink til YouTube for å lytte til låtene)

Ida Maria har allerede mottatt Spellemannsprisen i 2008 for albumet som årets nykommer og sjokkerte både publikum og sitt plateselskap Universal når hun fikk overrakt gullplaten for 20 000 solgte eksemplarer der hun presterer å knuse denne foran et sjokkert publikum.

Sjekk livebilder og artikkel fra plateknusingen på VG-nett: trykk her>>

Dermed skal det bli spennende å følge med på hvem av Ida Maria eller Turboneger som klarer å skape mest oppmerksomhet på Coachella festivalen. Vi krysser fingre og ønsker begge lykke til, der vi håper at det blir musikken og ikke noen idiotiske crazy PR stunt som kommer i fokus.

 Rock On!

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende