(foto: Rockman)

Slash & friends, som er en av hovedheadlinere på årets Quartfestival, entret gigantscenen på festivalens åpningsdag tirsdag 30/6 ca. kl. 22.20

De skyhøye forventningene til kveldens headliner ble skapt allerede i forkant av festivalens første pressekonferanse på Clarion Hotel Royal Christiania i Oslo november 2008 der det ble annonsert at festivalen skulle slippe et gigantnavn, som da viser seg å være Slash & friends: Se VGTV>

Rockman var selvsagt tilstede for å overvære begivenheten med den såkalte “Slashpakka” som inneholdt gjesteopptreden av rockeartister som bl.a. Ozzy Osbourne, Ronnie Wood.

At Slash er en kul fyr er det ingen som helst tvil om:

(foto. Rockman)

 Slash er den kule og dyktige gitaristen som ble medlem av legendariske Guns N Roses rett i etterkant av at bandet ble etablert av grunnlegger Axl Rose . 11 år etter velger Slash og forlate bandet etter at samarbeidet med den esentriske Axl Rose ble for vanskelig. Siden har Slash jobbet med en rekke bandprosjekter og som studiomusiker for mange kjente artister som blant annet nylige avdøde Michael Jackson  

Spillelisten for tirsdagens konsert var satt sammen av et spennende knippe utvalg av kjente store rockelåter fra blant annet Led Zeppelin, The Rolling Stones og Black Sabbath/Ozzy Osbourne.

Å fremføre legendariske rockelåter fra legender som Led Zeppelin og The Rolling Stones er svært krevende, spesielt når du stiller som en hovedheadliner til en musikkfestival.

Starten på opptredene ble dessverre ikke imponerende. Selv om Stones gitarist Ronnie Wood stiller opp for å spille igjennom legendariske Stoneslåter, så blir dette bare ikke bra nok. Når Stones mest markante medlemmer som Mick Jagger`s vokal og Keith Richards herlige riff mangler, ja da blir det bare dessverre en dårlig coverkopi av originalen. Heller ikke når popdronningen Fergie skal ta leadvokalrollen som selveste Robert Plant på legendariske Led Zeppelin låter, der hun i tillegg glemmer deler av teksten, ja da blir man t.o.m. irritert i steden for å nyte disse klassiske rockelåter.

Lydbildet i første del av konserten var heller ikke 100% og må nok kanskje også ta litt av skylden for en dårlig konsertstart. Konserten tok seg derimot opp noen hakk når Slash & Friends fremførte og dedikerte Bob Dylan`s ”Knockin` On Heaven`s Door” til avdøde Michael Jackson med allsang fra ett tettpakket publikum. Da fikk vi endelig frem ekte feeling.  

Kveldens forløsning, og som faktisk reddet hele Slash & Friendskonseptet var når selveste “The Prince Of Darkness”, legendariske Ozzy Osbourne entret scene til stormende jubel.

    Det var nærmest en eksplosiv reaksjon fra publikum når Ozzy entret scenen. 

Her fikk vi servert ekte rockevare, direkte fra orginalen. Da blir det stort, enormt og mektig. Ozzy var utvilsomt i svært godt humør og stortrivdes på scenen i Kristiansand. Den enorme respons fra Quartpublikumet smittet over på Ozzy som lekte seg med å sprutet med vannkanon på publikum og klarte vel å si fucking omtrent i annet hvert ord.

At denne mannen som ikke akkurat er kjent for sin gode helse, i ekstase ble stående flere ganger å hoppe opp og ned på scenen med et stort smil, var nesten så jeg ble bekymret for om han i det hele tatt klarte å overleve påkjenningen.

Ozzy`s opptreden klarte å løfte resten av Slash & Friends på en slik måte at det hele tilslutt ble en meget sterk og bra konsertopplevelse. 

 Quart arrangøren og alle de ca. 1700 frivillige skal ha stor ros for en fantastisk innsats som er gjort for å få stablet Quartfestivalen på beina. Inntrykket fra første dag er at hele arrangementet er meget velorganisert i alle ledd. Da ser vi selvsagt bort i fra noe startproblemer med litt forsinkelser, strømstans osv. Slik må man tåle.

Det er utvilsomt investert enormt for å realisere Quart 09. På vei ut av festivalområdet vandrer jeg forbi et av festivalens satsingsprosjekt, Club Quart/ Club Salamander. Her er det bygget opp en fantastisk club blant trær og busker som jo må være en drøm for denne målgruppen.

Med sommertemperaturer på omkring 30 varmegrader, gode badetemperaturer og skyfri himmel, så gir dette en fantastisk ramme omkring årets Quartfestival.

Det skal bli svært spennende å følge festivaldagene fremover.

 

Har du vært på årets Quartfestival?

Skriv dine kommentarer om dine Quartopplevelser i kommentarfeltet nedenfor!

 

 

Følg Rockman på:

 


Tips oss hvis dette innlegget er upassende