(foto: Rockman)

Lead vokal Jonathan Davis og resten av heavy metal bandet Korn gikk på scenen som fredagskveldens headliner og vant Quartfestivalen, brura og hele kongerike.

Bandet leverte en forrykende konsert som kan måle seg med de største rockelegender.

Quart`s bookingteam har i lang tid annonsert at de skulle levere artister i Valle Hovin format, og det er nettopp hva Korn klarte å levere denne sommernatten på Odderøya fredag 3 juli.

Merk dere datoen, for denne går inn i historiebøkene.

Det er bare så forb… synd at det kun var ca. 5000 tilskuere som fikk gleden av å oppleve denne stjernekonserten. Korn leverte en genial setlist som satt som en “heavykule” hos samtlige publikummere.

T.o.m. Beach ripsa, DJ gutta, og 50-års gjengen heiv seg med å headbanget så grusdekket foran scenen nærmeste begynte å jynge. Nettopp slik det er på Valle Hovin når eks. Bruce Springsteen, AC/DC eller The Rolling Stones løfter grunnen.

(foto: Rockman)

 Rockefesten starter egentlig allerede under lydtesten rett før bandet gikk på scenen der lydteknikker i pur glede av å oppleve knallsterk lyd i lydannlegget roper ut gjennom mikrofonen:

What a fucking great sound, this is Kornsound, Kristiansand is fucking great”

Dette var rett og slett en helstøpt og solid heavyrock konsert med tungt trøkk og et band som spiller fra rockehjerte, nettopp slik rock skal spilles. Når du klarer å få med deg samtlige av publikummere til å strekke hånda i været, vise finger`n og rope ut i kor, fuck you, med et smil rundt munnen, ja da har du rett og slett full kontroll. Selv gutta som hadde fått seg litt for mye av det “kalde gode” i løpet av en varm sommerdag og i utgangspunktet nok ikke viste helt hvor de var før konserten startet, var klarere i toppen enn de fleste på vei ut etter konserten.

Det som er meget spennende med Korn er at de i tillegg til en gjennomført tung heavyrocksound også “leker seg” med å bevege seg ut mot ulike andre musikksjangere som bl.a. progressiv rock ved å fremføre en meget spennende versjon av Pink Floyd`s “Another Brick In The Wall part 2″ til stor jubel og allsang fra publikum. Eller når de kjørte frem Queen låta “We Will Rock You”. Begge låter blir fremført slik de skal gjøres når de spilles av andre enn originalartistene, med egen sound.

Vokal til vokalist Jonathan Davis bør fremheves spesielt som enorm sterk og med stor bredde. At han ble inspirert som barn av den legendariske rockeoperaen “Jesus Christ Superstar” og da sikkert vokalist Ian Gillan (Deep Purple) som deltar på plateversjonen, kan nesten merkes. Davis som leadvokal i en eller annen Rockeopera hadde fungert utmerket.

Trommis Ray Luzier bør også fremheves som en fantastisk hardtslående trommeslager. At han også gav oss en knallbra trommesolo satte prikken over i`en.

At Korn etter denne rockefestkvelden har skaffet seg mange nye fans er udiskutabelt. Man skal heller ikke se bort ifra at mange Kornlåter nå finnes på Ipodene til sommerbrune Quartere.

Jeg tar allerede nå sjansen på å utrope Korn som årets beste artister på Quart 09!

 

Har du vært på årets Quartfestival?

Skriv dine kommentarer om dine Quartopplevelser i kommentarfeltet nedenfor!

 

Les også:

Quart 09: Marilyn Manson på feil sted>

Quart 09:Slash & Friends> 

 

 

Følg Rockman på:

 


 

 

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende