MANOWAR HYLLER DEN EKTE ROCKESJELEN

(bilde: Bassist Joey DeMaio og vokalist Eric Adams)

Fredag natt leverte festivalens største headliner, det legendariske Manowar en rockefest av de sjeldne.

Manowar som er en legende innen rockesjangeren Heavy Metal har snart holdt “rockekrigen” gående i 29 år. Man skulle tro at disse rockens korsfarere som nærmer seg pensjonistalderen, var i ferd med å roe seg ned og la andre heavy metal band overta “stafettpinnen”. Men nei. Manowar leverte natt til lørdag en imponerende sterk konsertopplevelse som nærmest ble en “rockereise” av låter fra bandets mangeårige heavy metal karriere. Vi fikk også høre deres nye låt “Thunder In The Sky” fra deres album som blir sluppet senere i år. Forøvrig en sterk låt, slik at dette lover også godt for deres nye album.

Manowar ved bassist Joey DeMario gjør det klinkende klart både under pressekonferanse tidligere på dagen og flere ganger under konserten at Manowar har kommet til Norge kun fordi Norway Rock Festival fremstår for disse som den ekte rockefestivalen som baseres all sin energi og drivkraft av kjærlighet og genuin interresse for rockemusikken. Det er i en slik setting de ønsker å møte sine fans.

Manowar som er kjent for å spille knallhøyt og med stort trøkk skuffet heller ikke fansen denne gangen. Lydveggen som var bygget opp på scenen gav nærmest et vindpust i luggen på publikum som hadde plassert seg helt fremme med scenen. Stemningen ble til de grader så “hot” at brannvesenet måtte stille inn sine vannkanoner og kjøle ned et ellevilt publikum underveis.

For virkelig å markere sin respekt og takk til hele det store teamet bak Norway Rock Festival, hentet de like godt opp hele festivalteamet og ordfører i Kvinesdal opp på scenen mot slutten av konserten for å gi disse en en spesiell hyllest og takk på vegne av Manowar og rockemusikken.

Manowar vet hva som skal til for å flørte med sine fans og publikum. Hva tror du ikke den heldige fra publikum følte da bassist Joey DeMario ropte ut til publikum om det fantes noen gitarister blant publikum? og som tør å komme opp på scenen å prøve seg på den enorme gitarlydveggen?

(foto: Manowar gitarist Karl Logan)

En kar fra Oslo tok utfordringen, dro noen riff på gitaren, og fikk da hele Manowar med seg i samspill. Det hele ble avsluttet med at bandet signerte gitaren som han fikk med seg hjem som et stort minne. Det er slikt man kaller rock n` roll show. Tenker denne karen har fått et minne for livet.

Manowar holdt sitt rockeshow gående i neste 2,5 time og sugde vel ut den siste energi fra et strålende rekordstort publikum. Jeg tipper de fleste på rockecampen kunne legge seg til ro for natten med sin øresus og rockemusikk fortsatt susende i hodet, men med et stort og fornøyd smil rundt munnen.   

At årets Norway Rock Festival vil bli det mest vellykkede rockearrangement både publikum og arrangørmessig er allerede et faktum. Ryktende sier at festivalen vil kunne oppnå tett oppunder det arrangøren har satt som et absolutt maksimum, med 10 000 daglige besøkene.

Fortsatt skinner solen og det er heldigvis en hel rockedag igjen av årets festival.

LES OGSÅ:  

Norway Rock lanserer verdens første Rocke-Spa! Trykk her>

Holyhell, årets største overraskelse på Norway Rock: Trykk her>

Har du vært på årets Norway Rock Festival?

Skriv dine kommentarer om dine opplevelser i kommentarfeltet nedenfor!

  

 

Følg Rockman på:

 


 

 

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende