Buddy Guy (George Guy) (73)

Når Notodden Blues Festival får besøk av en av blueshistoriens største gitarister lørdag 1 august, så er det ikke bare en blueslegende som kommer, men en hel bluesgenerasjon.

Mange har nok oppfattet at festivalens absolutt største headliner er et stort bluesnavn. Å skrive historien til Buddy Guy i en artikkel er umulig. Derfor må man nok nøye seg med å fremheve noen av de mange høydepunkter som kan nevnes om denne unike gitarlegenden.

Når store kjente gitarister som blant annet Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan og Eric Clapton, som selv regnes som legender, har hatt Buddy Guy som sin inspirasjonskilde, så sier det mye om hans størrelse og betydning. Når i tillegg storheter som bl.a. Led Zeppelin, The Rolling Stones og John Mayall velger å spille coverlåter fra hans musikk, så sier vel dette alt. Det sies t.o.m. at Jimi Hendrix i sin tid kanselerte enkelte av sine konserter dersom Buddy Guy hadde opptreden i området for heller å besøke hans klubbopptreden. Buddy Guy har også influert Jimi Hendrix  stort på hans låter som “Red House”, “Voodo chile” og “Voodoo Child (Slight Return)”

Vi snakker derfor om en av de aller største!

Buddy Guy fortsetter å inspirere, og er utvilsomt “still going strong” der man aldeles ikke skulle tro at mannen er langt over normal pensjonalder med sine 73 unge år.

Et bedre eksempel en YouTube klippet der Buddy Guy storkoser seg med den utrolige talentfulle 8 år gamle Quinn Sullivan i gitarsamspill, kan vel neppe bli et bedre eksempel på at denne meget sympatiske og alltid smilende blueslegenden allerede er godt i gang med å påvirke 3 generasjon bluesgitarister.

Nyt dette fantastiske klippet:

xx

  Som artist og musiker har Buddy Guy hold det gående i hele 56 år og mottatt en rekke utmerkelser som bl.a. hele 5 Grammy Awards. Han er i tillegg kjent for å dukke opp sammen med ulike storheter på forskjellige festivaler og konserter som blant annet da Eric Clapton inviterte en lang rekke “gitarhelter” og laget sin egen gitarfestival, Crossroad Guitar Festival, Dallas i 2004. Forøvrig en musikk-DVD som anbefales på det sterkeste.

Nyt klippet: “Sweet Home Chicago”

xx

 Eller denne super linup`en sammen med BB-King, Eric Clapton og Jim Vaughn fra samme konsert:

xx

 

Hva vi kan forvente på konserten på Notodden Blues festival lørdag skal bli spennende, men at dette vil bli en unik konserten som en ”bluesreise” basert på låter fra en levende blueslegende er utvilsomt.

En drømmesituasjon ville vært at Beth Hart som går på scenen før Buddy Guy legger inn en Janis Joplin låt som eks. “Me and Bobby Mc Gee” og at Buddy Guy legger inn denne Jimi Hendrix låta:

xx

 

Uansett, lørdagen på Notodden Blues Festival blir en fantastisk uforglemmelig bluesfestaften.

Sjekk ut fullstendig festivalprogram på Notodden Blues festival`s nettside: Trykk her>

 

Vi sees vel?

 

Delta i støttegruppen for norsk rock/blues på facebook: les mer>

    

Du kan også følge Rockman på:

 


Tips oss hvis dette innlegget er upassende