(foto: Rockman)

Beth Hart som sammenlignes med legenden Janis Joplin leverte en råsterk opptreden som en av headlinere under lørdagens konsert på hovedscenen under årets Notodden Blues Festival.

Festivalen gikk utradisjonelt frem i forkant av årets booking der de henvendte seg til publikum og ba om tilbakemelding på hvilke artister de ønsket seg aller mest til årets festival. Beth Hart var artisten “alle” ville ha. Et mer hyggelig utgangspunkt til å opptre kan man vel neppe få, men forventningene er da selvsagt desto større.

Til stor jubel, fullsatt arena og i skinnende solskinn, entret en smilene og glad Beth Hart scenen. Varmen fra etterlengtet sol skulle vise seg å nesten ta pusten av noen å enhver i løpet av de første låtene. Både Beth Hart og hennes dyktige artister jobbet beinhardt så svetten silte for å få fart i publikummet. Ikke før hun liggende på scenen under et instrumentalt parti, strekker bena i luften og vinker barbent til publikum, så begynner publikum virkelig å “våkne”.

Beth Hart har en enorm kraft og energi gjennom sin unike vokal. Når dette kombineres med heftige låter som hver og en er basert på hennes livserfaringer, så blir dette så ekte som det bare kan. Og her ligger nok også mye av grunnen til at man bare MÅ elske denne artisten. Hun treffer deg direkte i hjertet med “rå kraft” gjennom mange av hennes ballader der tårene ikke sitter langt unna selv for harbarkede bluesbikere.

Kveldens setlist var sammensatt av utvalgte låter fra stort alle hennes albumutgivelser, og når hennes gjennombruddslåt “L.A. Song (Out Of This Town)” ble fremført, så sang også publikum med.

“LA Song (Out Of This Song)” er hennes egen fortelling om tiden hun havnet i store problemer med blant annet narkotikamisbruk. I et ekslusivt intervju som jeg gjennomførte backstage etter konserten kunne hun fortelle at Scott, som i dag er hennes mann og som også er hennes ledsager er grunnen til at hun i det hele tatt klarte å overleve fra “fucking hell” som hun beskriver tiden fra narkotikamisbruker tilbake i 1996.

Mer om dette og mye annet spennende fra intervjuet blir publisert senere på Rockman.

Beth Hart har et meget sterkt låtreportoar og spiller innenfor flere sjangere. Derfor er dette en artist som fortjener å vinne musikkhjertene til en stort og bredt publikum. Er du glad i ekte musikk som berører ditt hjerte, så må du ikke gå glipp av å sjekke ut denne artisten nærmere.

Les mer om Beth Hart og hennes album og låter: Trykk her>

   Det aller største “kicket” kom med avsluttingsnummeret, der bandet fikk vite at de hadde litt ekstra tid til rådighet og fremførte til enorm overraskelse, Led Zeppelin`s store låt “Whole Lotta Love”. Fremførelsen var så sterk og enorm at flere enn undertegnede faktisk tok til tårene. Det var en ubeskrivelig opplevelse, der hele bandet skal ha æren av en unik fremførelse både instrumentalt. Beth Hart med sin vokal, nærmest i ett med Robert Plant  gir på slutten av låta ABSOLUTT ALT av siste energi og blir liggende på kne foran stortromma, gjennomvåt av svette. Da var det jo ikke så rart at jeg åpnet mitt intervju med henne etter konserten ved å spørre, “Er det Beth Hart eller Robert Plant jeg skal håndhilse på?

Beth Hart hilser til deg etter konserten:

xx

 

Takk til både Beth Hart, hennes band og Notodden Blues Festival for et av sommerens aller største musikkopplevelser.

PS! Jeg kan røpe en ting til……det er et nytt album pågang!

 

Var du på Beth Hart konserten?

Skriv dine kommentarer nedenfor!

 

 

Delta i støttegruppen for norsk rock/blues på facebook: les mer>

    

Du kan også følge Rockman på:

 

 


 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende