Litt svart, ærlig og nakent!

Betty Johnsen (45) er en spennende bergensartist som allerede som 15 åring ble kjent som Bergens punkdronning. Hun har også tidligere deltatt i band sammen med senere kjente artister som Prepple fra Dum Dum og Øystein Hegge i Kineserne.

Betty Johnsen har gjennom personlige tøffe nedturer tilegnet seg en sterk livserfaring. Som ung opprørsk og politisk engasjert 19 åring blir hun hektet på dopbruk, havnet i fengsel og etterhvert i kollektivt opphold for avrusning. Senere i livet blir hun også rammet av kreftsykdom. En sterk og følesesmessig livserfaring som hun har lagt bak seg, men som hun med stor styrke og ny livsenergi bruker til å hjelpe andre medmennesker som har havnet i tilsvarende livskriser.

Hun har blant annet bygget opp kafèen STOLT der tidligere rusmisbrukere arbeider, startet MIND THE GAP som er en musikkfabrikk for ungdom, og har arbeidet for Kreftforeningen.

Musikken og det å lage musikk har alltid vært hennes største hjertesak. Med god hjelp av norsk rock`s store gitarist og produsent Ronni Le Tekrø utgir hun nå sitt personligpreget debutalbum:

SVART NATT

 Albumet er et spennende, anderledes og nytt rockealbum som på en måten “blåser litt frisk luft” inn i norsk rock. Man kan merke hennes forkjærlighet og inspirasjon fra punkens provoserende sjanger, men det er allikevel noe nytt og spennende anderledes. Tekstene er basert på hennes livserfaring og er treffende ærlig og direkte. Når råheten i et tøft samfunn, basert på ekte livserfaringer blir så direkte og usminket, ja da kan det faktisk nesten opplevelses litt ubehagelig. Noe som nettopp kjennetegner en sterk og ekte artist.

 

Besøk Betty`s nettside for å forhåndslytte på utvalgte låter: trykk her>

  

 

 

Mitt spørsmål til Ronnie Le Tekrø som produsent og artist:

Hva var det som gjorde at du fattet interresse for Beth`s plateprosjekt?

- Betty`s orginalitet

- Albumet kan beskrives som litt svart, ærlig og nakent og jeg fremhever gjerne låtene “Svart Natt” og “Babe på kjøret” som geniale perler av noen rockelåter.

I tillegg til Ronni som overrasker med spennende følsomt gitarspill som nærmeste “smelter” inn i låtene, medvirker bl.a. artistene Markus Klyve, Bård Petter Hovik, Erlend Hvalby og Jon Johanssen.

Albumet er innspill ved StudioStudio

 

Del dine kommentarer og synspunkt om albumet nedenfor!

Har du noen spørsmål til Betty og/eller Ronni Le Tekrø?

Skriv i kommentarfeltet nedenfor. Dette blir videreformidlet til disse og svarene gitt her senere!

  

Delta i støttegruppen for norsk rock/blues på facebook: les mer>

    

Du kan også følge Rockman på:

 

 


 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende