Jeg må vel innrømme at jeg på forhånd var litt usikker på hva man kunne forvente av våre store hard rock helter fra 70-tallet i forkant av konserten i Oslo Spektrum søndag 22.11.09. De gode gamle vinylalbumene ble hentet ut fra platehylla i god tid før konserten og alle de gode minnene ble tatt frem. Albumcoverne ble gjenoppfrisket og jeg kunne kjenne rytmen i rockehjertet øke takten betraktelig der jeg satt med livealbumet “Live In Japan” fra 1972 og drømte meg langt tilbake til 70-tallets storhetstid.

Linup på konserten i Oslo Spektrum var så nær vi kan kommer Deep Purple`s storhetsperiode 1969 – 1973. På scenen sto Ian Gillan (vokal), Roger Glover (bass), Ian Paice (trommer) der Ritchie Blackmore var byttet ut med Steve Morse (gitar, spilt med Deep Purple siden 1994 og kjent fra bandet Kansas på 80-tallet)og Jon Lord var erstattet med Don Airey (kjent for samarbeid med bl.a. Gary Moore, Ozzy Osbourne, Judas Priest, Black Sabbath, Jethro Tull, Whitesnake)

   70-talls hard rock heltene innfridde mer enn forventningen. Vi fikk oppleve en strålende historisk Deep Purple rockereise fra mange av deres geniale låter som har inspirert generasjoner. Imponerende så klarte de å fremstå som friskt og enormt energisk på tross av sin etterhvert godt voksne alder. Ca. 8 000 fremøtte forventingsfulle publikummere takket tilbake ved å gi bandet tilbake stor respons med allsang og stor jubel. Noe som igjen smittet over på bandet som tok frem sine største smil og takket gjentatte ganger sitt publikum.

 Konserten i Oslo Spektrum ble med god hjelp fra et fantastisk publikum, en maktdemonstrasjon og en festaften fra et legendarisk hard rock band. ”Smoke On The Water” ble selvsagt en gedigen allsang, og det har vel neppe vært så mange “luftgitarister” samlet på et sted noen gang tidligere. Steve Morse på gitar gjorde en fantastisk innsats som fort gjorde at man glemte å sammenligne han med gitargeniet Ritchie Blackmore, og Don Airey fikk oss på samme måte å glemme sammenligningen med Jon Lord. Det sier mye i mine ører.

Deep Purple har med dagens linup rørt mitt rockehjerte og til stor glede nærmeste gjenoppstått fra 70-tallet. Når Ian Gillan også kunne informere om at bandet arbeider i disse dager med et nytt studioalbum, ja så blir forventningen også store til dette. Jeg gleder meg.

Les historien om Deep Purple: trykk her>

 

 Oppvarmingsbandet Teodor Tuff “fyrte” igang Deep Purple i Oslo Spektrum! les mer>

 

Var du på Deep Purple konserten i Oslo Spektrum?

Skriv dine kommentarer nedenfor og del dette med tusenvis av lesere!

 

  


 

 

Add Rockman på Facebook å få tilgang på bl.a. flere spennende bilder fra Deep Purple konserten:

Tips oss hvis dette innlegget er upassende